Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Λάθος μέρος, λάθος μέρα και λάθος μπλουζάκι... ή μήπως τα σωστά;


O 23χρονος Michal Pawlak συνελήφθη στα Εξάρχεια την 5η Δεκέμβρη 2009, μια μέρα πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη.

Σκοπός της κυβέρνησης τότε ήταν η τρομοκράτηση του κόσμου μπροστά στο ενδεχόμενο μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη. Οι προληπτικές συλλήψεις και οι έφοδοι σε κοινωνικούς χώρους εξυπηρετούσαν

Ο Michal συνελλήφθη κυριολεκτικά στο σωρό με τα "ενοχοποιητικά" στοιχεία εναντίον του να εξαντλούνται στην παρουσία του στην περιοχή των Εξαρχείων και σε μία στάμπα στη μπλούζα του,με υβριστικό περιεχόμενο για την αστυνομία.

Με κατασκευασμένες κατηγορίες, τις οποίες και δε μπορούσε να αντικρούσει, μιας και βρισκόταν λίγους μήνες στην Ελλάδα, δουλεύοντας ως ελαιοχρωματιστής, και δε γνωρίζει ελληνικά και μη έχοντας κάποιον συγγενή ή φίλο στην Ελλάδα, οι "προστάτες του πολίτη" και οι άλλοι, οι "προστάτες του νόμου" -άλλο που δεν ήθελαν- τον έστειλαν στον Κορυδαλλό.


Εκεί βρίσκεται σχεδόν 6 μήνες τώρα παρά τις συνεχείς αιτήσεις αποφυλάκισης. Όπου μετανάστης και η μοίρα του...

Ο Michal την 1η Ιούνη περνάει από δικαστικό συμβούλιο αιτούμενος για μία ακόμη φορά την αποφυλάκισή του.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Michal Pawlak καλεί:


-ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5, 18.00

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ


-Τη Δευτέρα 1η Ιούνη,στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων.
2 σχόλια:

  1. Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά - αφού μεχμετράγοι σας δεν αφήνουν το ένα φύλο να πλήνη εσώρουχα άλλου και τα πετάνε αντι να τα πλύνουν μα είναι τσιγκούνηδες. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά - αφού μεχμετράγοι σπηλαιοκτήνοι φουβουν μπάνιο. Φανταζόντε θα εμβολιαστούν από ολοένα μάστιγα, τύφο και χολέρας μεσω βρώμας; Γελούν βρόντα. Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Δεν βουρτσίζουν δόντια μη φύγη σμάλτος! Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω. Πως μας παριστάνεται τους Έλληνες αφού καταργήσατε την λογική του Αριστοτέλη και πήγατε πίσω στους σοφιστές. Αθηνοτυποσπιουνιές έναντι Ιάκοβο εις Λιγονέρι τιμωρούντε με ανατούρκευση Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχεις γαμουσα την ελληνικη λεξιλογιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή