Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απόψε στην πλ. Μουστακλή (εργατικές) στις 8.30μμ

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και φέτος αφήνουμε για λίγο τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Στρούγκας και προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση και την επικοινωνία στους δημόσιους χώρους που μας ανήκουν: στις πλατείες της γειτονιάς.

Θέλουμε αυτές οι συζητήσεις που όλοι πλέον κάνουμε και οι προβληματισμοί μας, να πάψουν να βρίσκονται στην απομόνωση του σπιτιού και του κλειστού οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος. Θέλουμε τις εμπειρίες, τις δυσκολίες, τις απόψεις, τη θλίψη ή την αισιοδοξία που έχει ο καθένας κι η καθεμιά από μας να βρεθούν έξω, δημόσια, να γίνονται κτήμα όλων των γειτόνων και θέμα συζήτησης. Πρώτα να μάθουμε τι απασχολεί τον καθένα από εμάς και ύστερα να συζητήσουμε πιθανούς τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Με απλά λόγια, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αν όχι εμείς
ποιοι;
κι αν όχι τώρα
πότε;

Η πρώτη φετινή συγκέντρωση θα γίνει απόψε Τρίτη, στην πλ. Σπύρου Μουστακλή, δίπλα στο 3ο δημοτικό σχολείο και στις εργατικές πολυκατοικίες. Θα προβληθεί η ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" του Φίλιππου Τσίτου και μετά θα επιχειρηθεί να συζητήσουμε όλοι όσοι βρεθούμε εκεί.

Η προβολή αρχίζει στις 20.30.