Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

'Οταν έκλαψε ο Γιώργος...



Την δευτέρα 2/2 πραγματοποιήθηκε πορεία κατοίκων της κυψέλης προς το δημαρχείο της Αθήνας, με σκοπό την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και τη διαμαρτυρία για την κοπή των δέντρων του πάρκου κύπρου και πατησίων, όπως και για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή αυτού του ελεύθερου χώρου σε τσιμεντένιο ιδιωτικό πάρκινγκ.

Η ειρηνική πορεία αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίζονται όλες οι τελευταίες λαικές εκδηλώσεις, ειρηνικές και μη:

-Με άφθονα χημικά σε νέους γέρους και παιδιά, πράγμα που πλέον δεν αποτελεί καν είδηση,

-Με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ή εκρηκτικές βομβίδες pepper spray στο ψαχνό από απόσταση 2-3 μέτρων και σε πεσμένους ανθρώπους οι οποίοι μεταφέρθηκαν με σπασμούς και πλήρη απώλεια ακοής.

Αυτό το τελευταίο !να ξεκαθαριστεί! αποτελεί
- α π ό π ε ι ρ α - - δ ο λ ο φ ο ν ί α ς -

Τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν μ' αυτά τα όπλα εν ψυχρώ έξω από το δημαρχείο και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, είτε με ρήξη τυμπάνου, με εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο στήθος, ή σοβαρή παραμόρφωση στα κάτω άκρα (ο τελευταίος στα όρια του ακρωτηριασμού με το κόκκαλο στο κάτω μέρος του ποδιού να χάσκει ανοιχτό).

Η μανία των εργατόπαιδων του Μαρκογιαννάκη ήταν τόση, που συνέχισαν να ψεκάζουν με χημικά τους πεσμένους τραυματίες, αλλά και τους νοσηλευτές που ήρθαν να τους παραλάβουν με ασθενοφόρα.

Η αποσιώπηση από τα ΜΜΕ υπήρξε πλήρης, με εξαίρεση το alter του οποίου ήταν δημοσιογράφος κάποιος που θα ζει πλεον με 30% λιγότερη ακοή.

Η δημοκρατία δεν τα ανέχεται αυτά. Το χημικό θα φτάσει στο κόκκαλο.

-----------------------------------------------------------------------


Την τρίτη 3/2, σάλος προκλήθηκε στα ΜΜΕ όταν προβλήθηκαν εικόνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δακρύζει στο λιμάνι του Πειραιά όπου προσήλθε με σκοπό την κοματική εργασία (απόσπαση ψήφων από διαμαρτυρόμενους κρητικούς αγρότες).

Ο πρόεδρος προσβλήθηκε από απομεινάρια χημικών που είχαν χρησιμοποιηθεί προ 10λέπτου εναντίον των αγροτών, ώστε οι τελευταίοι να μη διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Συντετριμένος ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μαρκογιαννάκη και του αρχηγού της αστυνομίας!

Ο ίδιος ο υπουργός εμφανίστηκε άμεσα στα δελτία ειδήσεων να απολογηθεί για το βαρυσήμαντο αυτό περιστατικό κρατικής βίας. Ήταν ο πρόεδρος στα εκατό μέτρα όταν ψεκάστηκε ή μήπως στα πενήντα; Το γνώριζαν οι επικεφαλείς των ΜΑΤ οτι ερχόταν ο πρόεδρος και τον ψέκασαν επίτηδες ή ψεκάζαν τους αληταράδες τους αγρότες και τον πήρε καταλάθος το σύννεφο;

Μάλιστα είναι πιθανή και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τα αδέκαστα αστυνομικά όργανα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και κατέληξε να φτάσει το επικίνδυνο χημικό ως το βλεννογόνο του Γεωργίου Παπανδρέου.

Η δημοκρατία δε τα ανέχεται αυτά. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.