Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Cine Strouga: αυτή την Κυριακή "Η ζωή που θα έρθει"

Αυτή την Κυριακή στις 8 το απόγευμα, το Cine Strouga παρουσιάζει την ταινία "Η ζωή που θα έρθει" του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, τον οποίον γνωρίσαμε από το "Δευτέρες με λιακάδα".

Στη "Ζωή που θα έρθει", η Μαρσέλα, μετανάστρια από την Λατινική Αμερική στην Ισπανία, φροντίζει έναν κατάκοιτο ηλικιωμένο. Όταν αυτός ξαφνικά πεθαίνει, εκείνη αποφασίζει να κρατήσει το γεγονός κρυφό από τους δικούς του γιατί έχει ανάγκη τα χρήματα.

Ισραήλ: κράτος απαρτχάιντ

Τα ευρήματα του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση με ομιλητή τον Frank Barat του Russell Tribunal on Palestine

Ο Frank Barat, ακτιβιστής και συντονιστής του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη (Russell Tribunal on Palestine), έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση για να συζητήσει για τα εγκλήματα των Ισραηλινών κατά του Παλαιστινιακού λαού και να μας κάνει γνωστά τα ευρήματα του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Γκίνη του ΕΜΠ (ιστορικό κτίριο), την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 7.30 μ.μ..

Ο Frank Barat έχει επίσης εκδώσει δύο βιβλία σχετικά με την δράση του Ισραήλ: Gaza in Crisis με τον Noam Chomsky και τον Ilan Pappe και Corporate Complicity in Israel's Occupation με την Asa Winstansley.