Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους για τις υποθέσεις Marfin/Ιανού

Στις 29/4/2011 οι σύντροφοι Ν.Λ, Γ.Π και Θ.Σ προσάγονται έξω από τα σπίτια τους και στοχοποιούνται για τον εμπρησμό της ΜΑRFIN και του ΙΑΝΟΥ που στοίχισε την ζωή σε 3 εργαζόμενους κατά την διάρκεια της μαζικής και άγριας απεργιακής κινητοποίησης της 5ης Μάη 2010. Οι 3 σύντροφοι αρνούνται κατηγορηματικά και δημόσια τις κατηγορίες από τη πρώτη στιγμή και οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και προφανώς αφήνονται ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους. 

Ένα χρόνο μετά περίπου το κράτος επαναφέρει με θράσος την αβάσιμη δίωξη εναντίον των 3 συντρόφων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θέλοντας αφενός να μετατοπίσει την προσοχή από τη επίθεση στην κοινωνία και αφετέρου να δείξει ότι παράγει έργο.

Η συγκεκριμένη δίωξη έχει ως στόχο να εξοντώσει ηθικά και πολιτικά τους 3 συντρόφους να στοχοποιήσει τον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο και τους κοινωνικούς αγώνες. Σε μια περίοδο συστημικής κρίσης όπου οι κοινωνικές αντιστάσεις εντείνονται και οι αγώνες ριζοσπαστικοποιούνται, η δίωξη λειτουργεί και προσβλέπει στο να εκφοβίσει, να εγκληματοποιήσει και εν τέλει να απονοηματοδοτήσει τον λόγο και τη δράση των αγωνιστών.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Να υπερασπιστούμε τους κοινωνικούς αγώνες και τη ριζοσπαστικοποίηση τους.

Να μην αφήσουμε το ζήτημα της κοινωνικής αντιβίας και την υπεράσπιση των ζωών μας από την λεηλασία του συστήματος στις αφηγήσεις και στις εκδοχές κρατικών παρακρατικών και μιντιακών πραιτόρων. 

ΑΓΩΝΕΣ  ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ

Καμία Δίωξη Στους 3 Συντρόφους Μας

Αλληλεγγύη Αντίσταση Αξιοπρέπεια