Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ρατσιστική βία στη Νέα Φιλαδέλφεια


Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα σπίτια μεταναστών της πόλης μας έχουν δεχθεί βίαιες επιθέσεις από νεαρούς Έλληνες με ρατσιστικά κίνητρα. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι δεν έγινε και τίποτα που έσπασαν μερικά τζάμια. Εμείς δεν έχουμε την ίδια γνώμη.

Στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης των μεταπολιτευτικών βεβαιοτήτων, ένα κομμάτι της κοινωνίας που αποδυναμώνεται επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τους αδύναμους κι όχι με τους δυνατούς. Η στροφή προς τα δεξιά, ο ρατσισμός και το φλερτ με τον φασισμό εμφανίζονται όλο και εντονότερα σ’ όλη τη χώρα, αλλά και στην ίδια τη γειτονιά μας.

Προεκλογικά ακούσαμε ρατσιστικές απόψεις από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Καθημερινά εμφανίζονται εθνικιστικά και φασιστικά σύμβολα και συνθήματα στους τοίχους της πόλης. Τώρα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ορισμένοι προβαίνουν σε προκλητικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, σχεδόν μέρα μεσημέρι.

Η γειτονιά φαίνεται να μην αντιδρά σ’ αυτές τις επιθέσεις που αποκλείεται να μην έχει αντιληφθεί. Άραγε συναινεί σιωπηρά σ’ αυτές; Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι.

Η κατάσταση δεν χωρά αναβολές και κωλυσιεργίες. Καλούμε κάθε φιλαδελφειώτη να ενεργοποιηθεί για να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Στις δύσκολες μέρες που έρχονται, εμείς στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες της πόλης μας. Δε θα σας αφήσουμε μόνους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας

«Στρούγκα» - Δεκελείας 116