Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Θοδωρής Ηλιόπουλος - ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Τρίτη 21 Ιούλη 6μμ στα Προπύλαια.


ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ χωρίς δίκη και ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ, διότι "τραυμάτισε τη δημοκρατία"!

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου του 2008 το απόγευμα επί της οδού Ακαδημίας, στο ύψος του πεζόδρομου που οδηγεί στα Προπύλαια.

Στο σημείο αυτό ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων, το οποίο παρακολουθούσε τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαδραματίζονταν εκείνη την ώρα με επίκεντρο τη Νομική.

Κάποια στιγμή, που η αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει το συγκεντρωμένο κόσμο με έφοδο των ΜΑΤ, ο Θ. Ηλιόπουλος στάθηκε άτυχος ανάμεσα στο πλήθος και συνελήφθη. Το κατηγορητήριο που αντιμετώπισε ήταν καρμπόν με των υπόλοιπων συλληφθέντων εκείνες τις μέρες.

Παρόλα αυτά οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες που τον αθωώνουν, κρίνονται λιγότερο πειστικοί από τις γεμάτες αντιφάσεις μαρτυρίες των δύο ΜΑΤατζήδων που οταν ρωτήθηκαν, δεν ήξεραν καν οτι ο κατηγορούμενος είχε μακριά μαλλιά και γενειάδα!

Το γελοιωδέστερο μεταξύ πολλών άλλων- στις καταθέσεις των αστυνομικών είναι οτι βεβαιώνουν πως ο κατηγορούμενος τους πέταξε πέτρες, ξύλα και μολότοφ με ακάλυπτο πρόσωπο -και άρα τον αναγνωρίζουν- , για να προσθέσουν όμως αργότερα οτι πρόκειται για επικίνδυνο κουκουλοφόρο!

Έχουν περάσει ήδη εφτά μήνες εγκλεισμού στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που να τον κρίνει αθώο ή ένοχο.

Και για να είμαστε και σίγουροι για την εμπάθεια των δικαστικών αρχών, οι εισαγγελείς που απεφάσισαν τη συνέχιση της προφυλάκισης του Θ. Ηλιόπουλου παρουσίασαν το πρωτοφανές "νομικό" επιχείρημα οτι ο κατηγορούμενος "τραυματισε τη δημοκρατία"!!!

Από τις 10 Ιουλίου ο Θοδωρής προχώρησε σε απεργία πείνας ως ύστατο μέσο πίεσης για το αυτονόητο, την αποφυλάκισή του.

«Δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνο το ίδιο μου το σώμα»


ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

- απεργός πείνας από τις 10 Ιουλίου -


ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΗ.