Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κοινωνικής εξέγερσης απόψε 11:30 στις φυλακές κορυδαλού




Μέρες κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης και ανταρσίας

Εξεγερμένο και το νέο έτος

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης

Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων

Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ
Τετάρτη 31 Δεκέμβρη, 23.30'
πάρκο πρώην ασύλου φυλακών
(επί της Γρηγορίου Λαμπράκη)


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ανοιχτή συνέλευση εξεγερμένων για την αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης.

Συγκέντρωση απόψε στο Σύνταγμα ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού


Απόψε στις 11:00 στην πλ. Συντάγματος (Αμαλίας)

Πάνω από 300 νεκροί και 1500 τραυματίες στη νέα εισβολή του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Με πρόφαση κάποιες ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ, απελευθερωμένες από το «βάρος» της εκεχειρίας (που έληξε), οι ισραηλινές δυνάμεις επιδίδονται σε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει σε όλη την ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος.

Η περικύκλωση και ο κατακερματισμός των παλαιστινιακών εδαφών από τους εποικισμούς, τα τείχη, η καταστροφή των υποδομών, η μετατροπή της Γάζας σε κλειστό στρατόπεδο συγκέντρωσης, η πείνα, η ανεργία, βρίσκουν την πιο ακραία τους μορφή με το νέο στυγερό έγκλημα πολέμου: τις φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού κράτους. Είναι τα επιμέρους κομμάτια που συνδέουν το πάζλ της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή με τα σχέδια των Αμερικάνων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Νέα Μέση Ανατολή». ΗΠΑ και Ε.Ε. γνώριζαν εκ των προτέρων το επικείμενο έγκλημα, το στήριξαν, αλλά και έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στο Ισραήλ αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς.

Ο κύριος Ομπάμα δήλωσε αλληλέγγυος με τους σύμμαχους Ισραηλινούς, ενώ η Ε.Ε. -δια στόματος Σαρκοζί και Σολάνα-, τάχτηκε με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζει (!) τον εαυτό του, μετατρέποντας τον θύτη σε θύμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Άραβες εμίρηδες και σεΐχηδες, αρνούνται να καταδικάσουν δια μέσου του Αραβικού Συνδέσμου την φονική επίθεση.

Η ελληνική κυβέρνηση, της μηδενικής ανοχής στον «εσωτερικό εχθρό», δηλώνει πως καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας από όπου κι αν προέρχεται! Δηλώνει ουσιαστικά πως φταίει για όλα η Χαμάς, «αναγκάζοντας» το Ισραήλ να επέμβει! Οι διακρατικές συμφωνίες, τα κοινά συμφέροντα, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, η προμήθεια τόνων χημικών και δακρυγόνων από το Ισραήλ για τις ανάγκες καταστολής της ελληνικής εξέγερσης χαράζουν τη γραμμή της αμέριστης αλληλεγγύης της κυβέρνησης των δολοφόνων και του ελληνικού κράτους στους δολοφόνους του Ισραήλ.

Η αντιμετώπιση του εχθρού είναι κοινή σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ελληνικό κράτος, ισραηλινό κράτος και διαφοροποιείται μόνο στις παραλλαγές της: πογκρόμ και άγρια καταστολή, δολοφονίες, τραυματισμοί, συλλήψεις, βασανισμοί ενάντια σε όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι. Η στοίχιση του ελληνικού κράτους με το έγκλημα στη λωρίδα της Γάζας, φάνηκε περίτρανα χθες με την άγρια καταστολή της διαδήλωσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και τις συγκρούσεις που επακολούθησαν. Με το ξύλο, τις συλλήψεις και τον όγκο των χημικών που ρίχθηκαν – αυτά που πρόσφατα παρέλαβαν τα σώματα καταστολής από το Ισραήλ.

Με την εξέγερση της ελληνικής νεολαίας και την τεράστια κοινωνική έκρηξη να είναι ακόμα σε εξέλιξη, μπορούμε να λέμε πως δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε; Το σύνθημα που ακούστηκε τόσο πολύ τις τελευταίες μέρες, έλεγε «Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται, έχουμε εξέγερση!». Πρέπει, οι λαϊκές μάζες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαν στο προσκήνιο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής σε όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη να απαντήσουν ξανά δυναμικά.

Δεν έχουμε πρωτοχρονιά, έχουμε πόλεμο. Αυτό το ένιωσαν στο πετσί τους οι νεκροί, τραυματίες και διωκόμενοι Παλαιστίνιοι.

Καμιά ειρήνη με τις κυβερνήσεις και τα κράτη των δολοφόνων!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μαθητική συγκέντρωση απόψε στο Σύνταγμα.




Το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε καθιστική διαμαρτυρία απόψε στις 11.30 στο σύνταγμα:

Πόσο εύκολα ξεχνάτε..

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 άλλο ένα "μεμονωμένο" περιστατικό συνέβη, για να βγάλει για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο τον δυνάμεων καταστολής. Άλλος ένας νεκρός...15 χρονών...αθώος...οπλισμένος μόνο με όνειρα και ελπίδες για το μέλλον, το μέλλον που του στερήσανε...

Αλλά τι σας νοιάζει εσάς? Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε! Τώρα πια είναι σαν να μην έγινε τίποτα. Συνεχίστε τις ζωούλες σας, συνεχίστε να πιστεύετε τυφλά στην κινδυνολογία των ΜΜΕ. Δώστε κιάλλες ψήφους εμπιστοσύνης, γίνετε περισσότερο συνένοχοι με την σιωπή και την άγνοιά σας. Μείνετε στα καβούκια σας. Εκεί είστε ασφαλείς. Ως πότε όμως?

Επειδή εμείς δεν ξεχνάμε και ελπίζουμε πως και εσείς κάνετε το ίδιο, ας θυμίσουμε στην χώρα ότι εμείς είμαστε ακόμη εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι αυτή η αλυσίδα βίαιων αδικιών εις βάρος των ονείρων μας να εξαφανιστεί.

Καθιστική διαμαρτυρία στην μνήμη του Αλέξη με την αλλαγή της χρονιάς ελπίζοντας πως τα όνειρά μας δεν θα μείνουν απλά όνειρα σαν του παιδιού εκείνου. Δεν θα μας στερήσετε τίποτα..