Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη και Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3 Μάρτη. Το ραντεβού είναι στις 12 στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στην οδό Φωκίωνος Νέγρη. Σε μια χρονική συγκυρία που οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι τίθενται στο στόχαστρο των αρχών, οι άνθρωποι που τις εμψυχώνουν, έχουν να πουν μια κουβέντα μόνο: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους ακηδεμόνευτους αγώνες.
Για όποιον νομίζει ότι βλέπουμε φαντάσματα, να μια διδακτική ιστορία, ενδεικτική της στάσης της αστυνομίας, των media και της εξουσίας εν γένει απέναντι στα αυτοργανωμένα εγχειρήματα πάσης φύσεως:
Σε προβοκατόρικο δημοσίευμα του Βήματος, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης-φερέφωνο της αντιτρομοκρατικής Βασίλης Λαμπρόπουλος συνδέει την ορφανή βόμβα του μετρό με την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Παπάγου-Χολαργού. Παραθέτει τμήμα κειμένου που είχε μοιράσει δημόσια η συνέλευση στους εργαζόμενους και τους επιβάτες του μετρό στις 9 Φλεβάρη, χωρίς φυσικά να αναφέρει τον συντάκτη του και τον τρόπο που διακινήθηκε και μπερδεύοντάς το με σκοτεινά σενάρια τρομοκρατίας που θα ζήλευε κι ο Τζον ΛεΚαρέ. Η συνέλευση πραγματοποίησε χθες παρέμβαση στον ΔΟΛ, ο Λαμπρόπουλος κλειδώθηκε στο γραφείο του και ο διευθυντής σύνταξης Α. Καρακούσης ανέλαβε να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα. Τουλάχιστον δημοσίευσε την απάντηση της συνέλευσης στο προβοκατόρικο δημοσίευμα της ασφάλειας.
Δε χρειάζεται να πούμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συντρόφους που στοχοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ραντεβού στο δρόμο!