Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ούτε βήμα πίσω- Να δυναμώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα

Τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα από το καλοκαίρι και έπειτα παρατηρούμε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό ανάμεσα στο αστικό κράτος και τις επίσημες δυνάμεις καταστολής του και τη Χρυσή Αυγή για το ποιος από τους δυο θα εδραιώσει πιο αποτελεσματικά τον εκφασισμό της κοινωνίας κυρίως με τη στοχοποίηση των πιο αδύνατων και ανυπεράσπιστων. Επιχείρηση Ξένιος Ζευς, η ελληνική αστυνομία με χιλιάδες προσαγωγές μεταναστών σε όλη τη χώρα; Μαχαιρώματα μεταναστών, επιθέσεις σε σπίτια, δολοφονίες, οι Χρυσαυγίτες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης ο Χρυσοχοΐδης και ο Δένδιας; Τάγματα εφόδου (συνοδεία οπλοφορούντων βουλευτών τους) και πογκρόμ οι ναζί. Αυτό το στοιχείο της συμπληρωματικότητας του κενού που αφήνει ο ένας για τον άλλον, είναι και το μυστικό της επιτυχίας για τα θανατηφόρα αποτελέσματα της συνεργασίας κράτους και Χρυσής Αυγής.

Σε μια περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου γίνεται  πιο έντονη ενάντια στον κόσμο της εργασίας, με την  εξαθλίωση εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απαξία για το αστικό πολιτικό σύστημα, το έδαφος για να ξεφυτρώνουν ναζί και φασίστες θα γίνεται όλο πιο εύφορο.

Είναι πλέον ευδιάκριτο ότι το αυγό του φιδιού κυοφορείται εδώ και δεκαετίες μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, βλέποντας σήμερα τη Χρυσή Αυγή να είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα από μια ναζιστική συμμορία που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε, ο φασισμός, ο ρατσισμός, η καθαρότητα του έθνους κατάγονται από την ίδια μήτρα και είναι στην ουσία απότοκα ενός συστήματος, το οποίο τα χρησιμοποιεί ως όπλα στη φαρέτρα του για την ολοκληρωτική ποδηγέτηση της κοινωνίας.

Ο εθνικισμός είναι η ιδεολογία του κεφαλαίου και των ισχυρών, της ταξικής συνεργασίας και της υποδούλωσης με σκοπό τη διαίρεση της εργατικής τάξης σε λευκούς, μαύρους, ανώτερης και κατώτερης φυλής εργάτες. Είναι η εφεδρεία εκείνη που κάνει για το σύστημα την απαραίτητη συμπληρωματική δουλειά στη βασική του αποστολή. Την τρομοκράτηση και το τσάκισμα της αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες αφήνουν τη θέση του θεατή και οργανώνονται σε όλη τη χώρα δημιουργώντας αντιφασιστικές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό μια ισχυρή και δυναμική απάντηση στους ναζί και τους θεσμικούς προστάτες τους.

Την Κυριακή 30/09, διοργανώθηκε η τρίτη κατά σειρά μηχανοκίνητη παρέμβαση-περιπολία δεκάδων αντιφασιστριών-αντιφασιστών στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, όπου τις προηγούμενες μέρες οι φασίστες πραγματοποίησαν συνεχείς και άγριες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, χωρίς καμία σύλληψη και στην ουσία με την κάλυψη της αστυνομίας. Η βαρβαρότητα της επίθεσης της αστυνομίας ενάντια στους αντιφασίστες -τόσο κατά τη διάρκεια της μηχανοκίνητης όσο και την επόμενη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων- δείχνει ξεκάθαρα την συμπόρευση και τον εναγκαλισμό των ένστολων δολοφόνων με τους ναζί-μαχαιροβγάλτες. Η αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία (απαγόρευση επαφής με δικηγόρο, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ) απλώς επικύρωσε την αναβάθμιση της κρατικής καταστολής.

Από την πλευρά μας, τους απαντάμε για μια ακόμα φορά: Δε φοβόμαστε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το δυνάμωμα του αντιφασιστικού αγώνα, την ορμή του οποίου δεν πρόκειται να ανακόψουν ούτε οι πλάτες της αστυνομίας και του κράτους στα ναζιστικά καθάρματα, ούτε ο φασισμός μπάτσων-δικαστών. Με όπλο την πείρα από τις μεγάλες αντιφασιστικές νίκες του λαού μας και την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων θα τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!


Όλοι στα δικαστήρια την Πέμπτη 4/10 και την Παρασκευή 5/10, στις 9.00 π.μ.


Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας- Κατάληψη Στρούγκα

Συλλογική κουζίνα

Αυτή την Κυριακή μαζευόμαστε απ' τις 11 στη Στρούγκα, μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά. Σας περιμένουμε.