Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ισραηλινή θηριωδία: Η αντίσταση είναι το όπλο μας, με την αλληλεγγύη προχωράμε.

Ξημερώματα Δευτέρας 31 Μαΐου, σε διεθνή χωρικά ύδατα, 6 καράβια γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια με πλήρωμα ανθρώπους από πολλές χώρες(ανάμεσά τους και ισραηλινοί) κατευθύνονται προς την Παλαιστίνη με σκοπό να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Δέχονται επίθεση από τον ισραηλινό στρατό. Αποτέλεσμα: Νεκροί – Τραυματίες – Απαχθέντες!

Οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, μας «ενημερώνουν» για τα γεγονότα. Μιλάνε για τις σχέσεις των κρατών και το κάνουν ξεδιάντροπα στις πλάτες των νεκρών και των απαχθέντων ανθρώπων, που χρόνια τώρα μιλάνε με τις πράξεις τους, για τις σχέσεις των λαών.

Ονομάζουν έτσι γενικά και αόριστα «ακτιβιστές» τους ανθρώπους που έδειξαν με πράξεις, ότι στέκονται δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στο φασιστικό κράτος – σφαγέα που λέγεται ισραήλ.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με δηλώσεις του καπετάνιου του φορτηγού «Ελεύθερη Μεσόγειος», αλλά και άλλων ελλήνων συμμετεχόντων στην αποστολή, τα πλοία προσπάθησαν πολλές φορές ΠΡΙΝ την αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές αρχές (υπουργείο εξωτερικών) και αγνοήθηκαν συστηματικά και επίμονα.

Για μια κυβέρνηση (γαλάζια ή πράσινη, δεν έχει καμιά σημασία) που έχει προσφέρει ΓΗ, ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ για να πραγματοποιηθούν οι πρόσφατες και παλαιότερες σφαγές λαών σε Ιράκ - Γιουγκοσλαβία – Αφγανιστάν – Παλαιστίνη, αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο… Αυτές είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις.


Το θέμα είναι, ποια είναι η δική μου

και η δική σου στάση απέναντί τους.


· Απελευθέρωση ΟΛΩΝ των αιχμαλώτων της αποστολής.

· Να επιστραφούν άμεσα όλα τα κλεμμένα από τη δολοφονική ληστεία του ισραηλινού κράτους: τα πλοία, η ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που ήταν στα πλοία.

· Πραγματική - και όχι θεατρινίστικη- διεκδίκηση των παραπάνω και από την ελληνική κυβέρνηση.


Δύο ακόμα καράβια κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς τη Γάζα, για να σπάσουν τον αποκλεισμό, είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε και να είμαστε σε εγρήγορση.

Oι αυθόρμητες αντιδράσεις του απλού λαού ανά την υφήλιο πρέπει να είναι οδηγός μας.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!


Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας