Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Η ΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…

Η εξέγερση, η οποία ξέσπασε αμέσως μετά την κρατική δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα σαν να σχεδιαζόταν χρόνια στα μυαλά χιλιάδων πολιτών. Όμως δεν είναι έτσι. Ήταν κάτι το αυθόρμητο. Τα ΜΜΕ λειτουργώντας πάντα ως δεκανίκι της εξουσίας προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα υγιή χαρακτηριστικά αυτής της εξέγερσης. Τόσα χρόνια καταστολής, καταπίεσης και αδικίας στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια δημιούργησε μια κατάσταση που αργά ή γρήγορα θα εκδηλωνόταν στους δρόμους με βίαια χαρακτηριστικά έξω από θεσμούς, κόμματα και συστημικούς φορείς.
Τα παραπάνω γεγονότα έκαναν επιτακτική την ανάγκη μας να δραστηριοποιηθούμε. Καταλάβαμε το πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα κέντρο συνεύρεσης με τους συμπολίτες μας με σκοπό την δράση και την αντιπληροφόρηση. Από τις πρώτες κιόλας μέρες το απελευθερωμένο πλέον πνευματικό κέντρο έσφυζε από ζωή, επικοινωνία και δράση νέων ανθρώπων που αγκάλιασαν την κίνηση αυτή.

•Καθημερινά πραγματοποιούνταν ανοιχτές μαζικές συνελεύσεις, κατά τις οποίες, αντιιεραρχικά, αποφασίζονταν οι παρεμβάσεις μας. Πραγματοποιήθηκαν:

•Συγκέντρωση- μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην πλατεία Πατριάρχου στις 17/12

•Παρεμβάσεις με μοίρασμα κειμένων της συνέλευσης της κατάληψης στα σχολεία της περιοχής, στην τοπική λαϊκή αγορά, και στα καταστήματα.

•Πορεία διαμαρτυρίας στις 23/12 στο Α.Τ. Ν.Φ. με πρωτοφανή συμμετοχή για τα δεδομένα της περιοχής,

•Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, θεατρικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας και συναυλία μαθητικών σχημάτων της περιοχής)

•Εκδήλωση-συζήτηση με συμμετοχή του εκπροσώπου του συλλόγου ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας και μέλους της ελληνικής αποστολής του Free Gaza Movement για την συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα.

•Συγκεντρώθηκε χρηματικό πόσο για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχθηκε δολοφονική επίθεση με οξύ (βιτριόλι) από μπράβους της επιχείρησης στην οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια λόγω της δράσης της για την προάσπιση των εργασιακών της δικαιωμάτων καθώς και για τους συλληφθέντες των κοινωνικών συγκρούσεων.

Έπειτα από ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης στις 30/12 και μετά από 16 ημέρες συναπόφασης, συνδιαμόρφωσης και συλλογικότητας αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από την κατάληψη του πνευματικού κέντρου με κριτήριο την περαιτέρω ενίσχυση της συνέχισης της δράσης μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΙΔΙΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.
Καλούμε σε νέες ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 20.00 στο πνευματικό κέντρο με σκοπό τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων μας.

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 09/01/09
στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ