Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα οργανώσεων που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή πρεσβεία την Τρίτη 15 Μάη, στις 7 το απόγευμα.

64 χρόνια από τη Νάκμπα

Στις 15 Μάη είναι η 64η επέτειος από τη Νάκμπα, την καταστροφή των Παλαιστινίων του 1948, όταν δια πυρός και σιδήρου ξεριζώθηκαν πάνω από 750.000 Παλαιστίνιοι από τις εστίες τους για να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Ακόμα και σήμερα 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ανά τον κόσμο διεκδικούν το αυτονόητο, όσο και διεθνώς κατοχυρωμένο, δικαίωμά τους στην επιστροφή.

Όμως η φετινή επέτειος της Νάκμπα συμπίπτει με την κορύφωση του ηρωικού αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων απεργών πείνας στις ισραηλινές φυλακές. Ήδη δύο από αυτούς, οι διοικητικά κρατούμενοι χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη, Thaer Halahleh και Βilal Diab έχουν συμπληρώσει 73 ημέρες απεργίας πείνας, τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων στην ιστορία, και η κατάστασή της υγείας τους κρίνεται οριακή. Η ζωή τους κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Άλλοι 4 απεργοί πείνας έχουν συμπληρώσει από 50 έως 67 ημέρες απεργίας πείνας και η κατάστασή τους κρίνεται επίσης επικίνδυνη. Ταυτόχρονα κάπου 2000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, αψηφώντας την καταστολή μέσα στις ισραηλινές φυλακές, οδεύουν προς τη συμπλήρωση ενός μήνα απεργίας πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα αιτήματα για τερματισμό του απάνθρωπου μέτρου της απομόνωσης, τερματισμό των βασανιστηρίων και των εξευτελισμών (συμπεριλαμβανομένου του σωματικού ελέγχου με ξεγύμνωμα), για καλύτερες συνθήκες κράτησης με πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ενημέρωση, και για επισκέψεις των συγγενών τους (δικαίωμα που οι κρατούμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας το στερούνται εδώ και κάπου 6 χρόνια). Αλλά και για τερματισμό του μέτρου της διοικητικής κράτησης, χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη που μπορεί να ανανεωθεί επ' αόριστον.

Ενώνουμε τις φωνές μας με το παλαιστινιακό και τα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας και Λεωφόρος Κατεχάκη

Τρίτη 15 Μαΐου, 7 μ.μ.


Το κάλεσμα συνυπογράφουν (ο κατάλογος είναι ανοικτός)
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Σύλλογος Αλ Άουντα το Δικαίωμα στην Επιστροφή
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό