Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Kωνσταντίνα Κούνεβα: "Με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν!"



Ακόμα και η Εισαγγελία αδειάζει την ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των ερευνών για την Κούνεβα!



Συμπληρωματική έρευνα για τα στοιχεία που συνθέτουν την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της γραμματέως της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών, Κωνσταντίνας Κούνεβα, το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου, ζητάει η Εισαγγελία απο την αστυνομία!

Την προανάκριση για την τραγική ιστορία της γυναίκας από τη Βουλγαρία που… έκανε το λάθος να συνδικαλιστεί και να δώσει μάχες για τις υπερωρίες που δεν πληρώνονταν, τις συμβάσεις που δεν τηρούνταν, καταγγέλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, ανέλαβε να διενεργήσει η Αστυνομία.

"Εψαξαν" με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις να βρουν κάτι που θα οδηγούσε στους δράστες οι οποίοι της προκάλεσαν τις σοβαρές ζημιές στα μάτια, στο πρόσωπο, αλλά και ζωτικά όργανά της, αφού της έδωσαν και να πιει το καυστικό υγρό. Μάταια…

Κήρυξαν το πέρας της έρευνας και έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία.

Και ενώ η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει χάσει ήδη το φως της και εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, επέστρεψε την υπόθεση στην Αστυνομία με τη ρητή εντολή να «γίνουν συμπληρωματικές ενέργειες» για την υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να:

- ληφθούν και άλλες καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες

- κάνουν νέες εργαστηριακές εξετάσεις

- συμπεριληφθεί στη δικογραφία και η κατάθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία θα πρέπει να δώσει τη μαρτυρία της για τον εφιάλτη που βίωσε όταν της το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της και πάρει το «πράσινο φως» από τους θεράποντες ιατρούς της.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ένα μήνα νωρίτερα από την απόπειρα εξόντωσής της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα έδωσε συνέντευξη στο Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για μια εβδομάδα και ερεύνησε το θέμα του δουλεμπορίου εργατών. Συνάντησε την Κούνεβα σε σταθμό των ΗΣΑΠ και σε ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η φωνή της Κούνεβα να λέει: «Με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο εδώ

Συγκέντρωση Πέμπτη 22/01 6μ.μ. Προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας