Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Δέλτα

Σήμερα το πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συντρόφους και για ενημερωτικούς λόγους αναδημοσιεύουμε την πρώτη ανακοίνωση της συνέλευσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι όπως και το κείμενο που διαβάζεται στη μικροφωνική που γίνεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 12/9 πραγματοποιήθηκε εισβολή στην κατάληψη ΔέΛΤΑ, συνελήφθησαν 10 σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο της κατάληψης, κατασχέθηκαν χρήματα και υποδομές και σφραγίστηκε η μπροστινή πόρτα του κτιρίου.

Όταν αλληλέγγυοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο της κατάληψης, δέχτηκαν τραμπουκισμό από τις χακί διμοιρίες που περιφρουρούσαν την επιχείρηση και προσήχθησαν 4 άτομα τα οποία και αφέθηκαν ελεύθερα.

Στη 13:00 πραγματοποιήθηκε συνέλευση από 100+ αλληλέγγυους/ες και προγραμματίστηκαν αρχικά τα εξής:

1) Μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην Καμάρα στις 18:30

2) Παράσταση αλληλεγγύης στην Γ.Α.Δ.Θ. στις 21:00 με ραντεβού στα ΚΤΕΛ στις 20:45 δηλαδή μετά την μικροφωνική (Εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το βράδυ)

3) Συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο 13/9

4) Επόμενη συνέλευση για περισσότερες δράσεις αύριο 13/9 και 18:00 στο πολυτεχνείο

Κατάληψη ΔέΛΤΑ
Αλληλέγγυοι/ες

***


Η κατάληψη Δέλτα είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός-πολιτικός χώρος. Αποτελεί μόνιμη στέγη και τόπο συνεύρεσης-συζήτησης-δράσης για πολύ κόσμο που σκέφτεται και δρά επαναστατικά, ενάντια στην καταπίεση που γεννά το σύστημα. Στο κτίριο στεγάζονται υποδομές όπως βιβλιοθήκη, τυπογραφείο, γυμναστήριο, διάφορα εργαστήρια δημιουργίας, παιδότοπος, χώρος συναυλιών κ.α. Επίσης συστεγάζεται το κινηματικό ραδιόφωνο Radio Revolt καθώς και άλλες ομάδες/συλλογικότητες.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις πολιτικού, πολιτιστικού χαρακτήρα, αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους κ.α. Για όλους αυτούς τους λόγους η κατάληψη Δέλτα αποτελεί στόχο για το κράτος και όπως και στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές απόπειρες καταστολής της δράσης της, έτσι και τον τελευταίο καιρό υπήρχε πίεση από τη μεριά του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προς τη ΔΕΗ για τη διακοπή του ρεύματος του κτιρίου.

Σήμερα 12/9/2012 νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενοι από ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, Ζητάδες και ασφαλίτες εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα καταστρέφοντας την κεντρική πόρτα. Συνέλαβαν 10 συντρόφους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτίριο. Προέβησαν σε φθορές στο κτίριο και στις υποδομές του, κατέσχεσαν χρήματα, εξοπλισμό και προσωπικα αντικείμενα και στη συνέχεια σφράγισαν την είσοδο της κατάληψης. Αλληλέγγυος κόσμος που συγκεντρώθηκε σε κοντινή απόσταση και επιχείρησε να προσεγγίσει την κατάληψη απωθήθηκε από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα την προσαγωγή 4 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε διπλανό μαγαζί. Οι τελευταίοι 4 προσαχθέντες είναι ελεύθεροι, επίσης δεν υπάρχουν τραυματισμοί από τη συμπλοκή.

Η κατάληψη Δέλτα είμαστε όλοι εμείς, οι συνειδήσεις και οι διαθέσεις μας δεν καταστέλλονται.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ
Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ