Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Eξάρχεια, Νίκαια σύντομα και στη γειτονιά σας...


[κείμενο που αναδημοσιεύεται από τη σελίδα του "Ελεύθερου Γαλαξία" Νέας Σμύρνης]

Εξάρχεια, Νίκαια, σύντομα και στη γειτονιά σας

Εξάρχεια: Από το βράδυ της 8/10, εκατοντάδες όργανα της "προστασίας του πολίτη" (διμοιρίες ΜΑΤ, ειδ. φρουροί, ομάδα Ζ, Δ, και ασφαλίτες με πολιτικά) καταλαμβάνουν με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση τα Εξάρχεια (περικύκλωση και αποκλεισμός της περιοχής για πολλές ώρες και σε τακτά διαστήματα από τότε). Συμπεριφερόμενοι ως στρατός κατοχής ισάξιος των ισραηλινών δυνάμεων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προχωρούν σε εξευτελιστικές σωματικές έρευνες κατοίκων και θαμώνων, σε εκφοβιστικούς ελέγχους στοιχείων, σε αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση του κόσμου που διαμένει και συχνάζει στην περιοχή.

Νίκαια: Μετά τη βίαιη καταστολή της πορείας διαμαρτυρίας για την δολοφονία του πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ από όργανα της τάξης, (εξαιτίας, σας υπενθυμίζουμε, της ιδιαίτερης μεταχείρησης του στο ΑΤ της Νίκαιας, η οποία δεν περιορίστηκε στο ξυλοδαρμό του), που κατέληξε σε ανοιχτή σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, η "Κοκκινιά" ξανάζησε το τι σημαίνει κατοχή και μπλόκο, αυτή τη φορά όμως από τους "προστάτες του πολίτη". Το σκηνικό και εδώ, ίδιο με τα Εξάρχεια (αστυνομικά μπλόκα και σωματικές έρευνες, κτλ) με μία όμως σημαντική διαφορά: οι 5 από τους 8 συλληφθέντες διώκονται για κακουργήματα με βάση τον ¨κουκουλονόμο", γεγονός που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν άμεσα το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους.

[σημ. αναδημοσιευτών #1: Υπενθυμίζουμε εδώ, οτι ο "κουκουλονόμος", ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. να αποσπάσει ψήφους από το ΛΑ.Ο.Σ του εθνικοφασίστα Καρατζαφέρη ο οποίος πρώτος είχε ζητήσει να τιμωρούνται αυστηρά όσοι διαδηλώνουν με καλυμμένο πρόσωπο. Το ΠΑ.ΣΟΚ. στις 22/3/09 μέσω του ανεκδιήγητου σημερινού υπουργού δημοσίας τάξεως Χρυσοχοίδη, έκανε τότε λόγο για "αστείο νομοθέτημα που προσκρούει στην κοινή λογική και που στοχεύει στους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ."]

[σημ. αναδημοσιευτών #2: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες που προέρχονται από τους δικηγόρους των συλληφθέντων της Νίκαιας, η δικαστική εξουσία λειτούργησε κάτω από τις οδηγίες του υπουργείου δημόσιας τάξης. Η εισαγγελέας ακολουθούσε πειθήνια τις εντολές που της έδιναν από το υπουργείο. Επίσης, να αναφερθεί ότι ένας από τους συλληφθέντες, κατηγορείται για κακούργημα επειδή έφερε πάνω του φουλάρι για να προστατευτεί από τα δακρυγόνα. Ο συγκεκριμένος, συνελήφθη μετά το τέλος της πορείας, κατά την απομάκρυνσή του.]

Αυτά τα δύο δείγματα γραφής της "νέας" κυβέρνησης, καθιστούν ξεκάθαρο πως στόχος της είναι όχι ο περιορισμός (τουλάχιστον) της αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας της προηγούμενης περιόδου (θύμα της οποίας υπήρξε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ας μην το ξεχνάμε), αλλά η αναβάθμισή της: τα όργανα της τάξης αποκτούν πλέον χαρακτηριστικά δυνάμεων κατοχής με απεριόριστες εξουσίες, Όπως και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το περασμένο Δεκέμβρη, είμαστε εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, που μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφική για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας εξέλιξη. Διαφορετικά, τα μπλόκα και οι συνακόλουθοι εξευτελισμοί και ποδοπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας, θα φτάσουν σύντομα και στις γειτονιές μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ