Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική εκδήλωση πρώην απεργών πείνας και άλλων μεταναστών

Συναυλία των Al Musawat με σύμπραξη Ελλήνων μουσικών
Πολιτική εκδήλωση πρώην απεργών πείνας και άλλων μεταναστών
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ, 8:30μμ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Τρία αιτήματα κυριαρχούν στο κάλεσμα που κάνουν οι πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας και άλλοι μετανάστες, για την εκδήλωση που διοργανώνουν στo φιλόξενο χώρο της υπό κατάληψη Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στην οδό Φωκίωνος Νέγρη το Σάββατο 8 Οκτώβρη.

  • Να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους απεργούς πείνας και την κυβέρνηση και πρώτα-πρώτα το δικαίωμα εργασίας, που ακόμη δεν τους έχει δοθεί, μολονότι πέρασε ένα εξάμηνο από την απεργία.
  • Να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι τρεις πρώην απεργοί πείνας, που αποκλείστηκαν μπαμπέσικα από το δικαίωμα επιστροφής, όταν βρίσκονταν σε νόμιμο ταξίδι στην πατρίδα τους.
  • Να δοθεί άσυλο στους τρεις πολιτικούς πρόσφυγες από τη Δυτική Σαχάρα και να αποφυλακιστούν άμεσα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία των Al Musawat, που θα μας ταξιδέψουν στους ήχους της Σαχάρας. Μαζί τους θα συμπράξουν Ελληνες μουσικοί, όπως ο Ιλάν Μανουάχ στα σαξόφωνα, ο Γιάννης Ξαρχάκος στην κιθάρα και ο Ντίνος Ξαρχάκος στα κρουστά.

Οι μετανάστες, βιώνοντας με περισσότερο δραματικό τρόπο στην κρίση, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τη ρατσιστική κρατική πολιτική και τις επιθέσεις των αποθρασυμμένων φασιστοειδών, ζητούν την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των προοδευτικών ανθρώπων. Σας θέλουμε μαζί μας σ’ αυτή την εκδήλωση, για να διατρανώσουμε την απόφασή μας ν’ αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας.