Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Επιχειρούν να καταργήσουν άμεσα το άσυλο!


Το βράδυ του Σαββάτου 20/2, πραγματοποιήθηκε εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και συγκεκριμένα στο κτίριο χημικών μηχανικών και αυτό του ΣΕΜΦΕ. Ακολούθησαν επικίνδυνα σλάλομ με μηχανές μέσα στους διαδρόμους (!) του πανεπιστημίου, από τους προστάτες του πολίτη που πραγματοποίησαν 30 προσαγωγές!

Η μηχανοκίνητη ομάδα Δ εισέβαλλε στο πανεπιστήμιο επικαλούμενη άδεια του πρύτανη Μουτζούρη (δεν επιδείχτηκε κανένα έγγραφο στους φύλακες που άνοιξαν την πόρτα) διότι τάχα πραγματοποιούνταν φθορές στο χώρο.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Γίνονταν δύο φοιτητικά πάρτυ εκείνη την ώρα, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία φθορά η κάποια άλλη ποινική πράξη μέσα η έξω από το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι φύλακες του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Είναι ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης, οτι θα επιχειρήσει να καταργήσει το άσυλο. Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη, τρεις ημέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ χωρις να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο, προχώρησαν στο αδιανόητο που φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε: απέκλεισαν το κτίριο της ΑΣΟΕΕ για να μην πραγματοποιηθεί η συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου! Η κατάληξη ήταν ότι με τη δυναμική αντίσταση που προέβαλλαν οι φοιτητές, η αστυνομία απωθήθηκε και η συνέλευση έγινε κανονικά.

Αυτή είναι η λύση και για το μέλλον. Καμία κατάκτηση της νεολαίας ή των εργαζομένων δεν κρατιέται χωρίς να παλέψουμε ξανά και ξανά γι' αυτή.

Φοβούνται το πανεπιστημιακό άσυλο. Μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για πολλούς νέους ανθρώπους, μέσα σε συνθήκες ανεργίας η εργασιακής επισφάλειας, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ανεμπόδιστη συναναστροφή των νέων ανθρώπων, απλά τους τρομάζει.

Η πρόκληση από τη μεριά των αρχών έγινε.
Δοκιμάζουν αντιδράσεις.
Τώρα οι φοιτητές έχουν το λόγο...