Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Την Πρωτομαγιά το απόγευμα ελάτε με τα παιδιά σας στο παιδικό εργαστήρι της Στρούγκας. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βραδάκι. Θα φτιάξουμε ανοιξιάτικες μολυβοθήκες (παπάκια, πασχαλίτσες, κουνελάκια).


ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ-ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η Κατάληψη Στρούγκα θα φιλοξενήσει ένα Χαριστικό και Ανταλλακτικό Παζάρι.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στα πλαίσια της δημιουργίας εναλλακτικών σχέσεων, ανταλλαγής και προσφοράς ρούχων και αντικειμένων, ένα όμορφο ''πάρε-δώσε'' χωρίς χρηματικό αντίτιμο ένας τρόπος ανταλλαγής, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Ξαναδίνουμε αξία (άλλο τιμή και άλλο αξία) στα πράγματα μας. Προσφέροντας κάτι το οποίο δεν έχει πλέον αξία για μας, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον με μεγάλη χαρά. Παίρνουμε δωρεάν ό,τι χαρίζουν οι άλλοι και μας είναι χρήσιμο.

Το χαριστικό παζάρι δεν έχει για μας σκοπό τη φιλανθρωπία αλλά την επικοινωνία και την προσπάθεια εναντίωσης στην καταναλωτική μανία των ημερών.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τις μέρες που η εργατική αξιοπρέπεια χωλαίνει, ξεσαλώνουν οι φιέστες για την άνοιξη. Κι όμως ο Γορίλας είναι παρών με τρόπο που πλέον τρομάζουμε στ' αλήθεια.

Οι εργατικές κατακτήσεις που συνδέθηκαν με τη Πρωτομαγιά βρίσκονται σήμερα κάτω από τον οδοστρωτήρα της χρεοκοπημένης πολιτικής του μνημονίου. Κι εμείς αντί να παλεύουμε ξανά για τα εργατικά μας δικαιώματα, κρυβόμαστε ως συνήθως στο καβούκι του μίζερου μικροκαταναλωτισμού μας.

Έχουμε ξεχάσει ότι οι εργατικές κατακτήσεις του παρελθόντος που σήμερα ισοπεδώνονται, θεμελιώθηκαν στο αίμα των εργατών του Σικάγο του 1886, των εργατών της Θεσσαλονίκης του 1936, των εκτελεσμένων της κατοχικής Πρωτομαγιάς του 1944. Και παρακολουθούμε τις εξελίξεις ως θεατές από τα ξεπουλημένα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει κάτι να πανηγυρίσουμε σήμερα στη Πρωτομαγιά. Εκτός αν βάλουμε τα θεμέλια για μια καινούρια αρχή. Εκτός αν πετάξουμε στη θάλασσα τους απατεώνες εργατοπατέρες. Εκτός αν δώσουμε ξανά τις πολιτικές μάχες για τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Τιμή στους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι πανηγύρι!