Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

Πληροφορούμαστε ότι η «Ελληνική Οργάνωση Χ - Πατριωτική Πολιτοφυλακή - Ελληνική Ένωση Συνδέσμων Αθλητισμού-Ασφαλείας-Αυτοάμυνας» προτίθεται το Σάββατο 26/5 στις 7 το απόγευμα να πραγματοποιήσει «συγκέντρωση μνήμης για την άλωση της Βασιλεύουσας από τις ορδές των Μογγόλων Τούρκων» στο Μνημείο Μικρασιατών, εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο καταστατικό της οργάνωσης προβλέπεται μεταξύ άλλων και ο εξής σκοπός:
«Συγκρότηση ομάδων πολιτών περιφρούρησης γειτονιάς με στόχο τη διαρκή επικοινωνία των πολιτών με την εταιρεία για την κατάδειξη των προβλημάτων της περιοχής τους και λήψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την εξάλειψη φαινομένων βίας, παρανομίας, συγκρούσεων και ταραχών κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και αδειοδότησης από αρμόδιο κρατικό όργανο».
Πίσω από την προσεκτική αυτή διατύπωση κρύβεται μια οδυνηρή πραγματικότητα: Η οργάνωση στελεχώνεται από πρόσωπα που έχουν «διακριθεί» στον δημόσιο στίβο ως «ακτιβιστές» της Χρυσής Αυγής (Απέργης, υποψήφιος ΧΑ 2009 στον νομό Κυκλάδων, Μπαντέμης, πυρηνάρχης ΧΑ Δράμας που παραδόξως έχει συλληφθεί για ληστείες και ξυλοδαρμούς μεταναστών στον Άγ. Παντελεήμονα κά.). Μέλη της οργάνωσης έχουν επανειλημμένα εμπλακεί σε μαχαιρώματα μεταναστών και αντιφασιστών αγωνιστών. Επίσης, πραγματοποιούν τακτικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις απόστρατων και εφέδρων καταδρομέων και άλλων στρατόκαβλων υμνητών μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας που λύνει τα προβλήματά της με τη βία σε βάρος των αδύνατων.
Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση που αντλεί έμπνευση από την κατοχική οργάνωση Χ, το δεξί χέρι της ναζιστικής κατοχικής διοίκησης του 1941-44. Μιλάμε για μια οργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει το παρακρατικό εκτελεστικό όργανο της σκληρότερης εκδοχής της κρατικής βίας. Γιατί, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ο φασισμός δεν είναι παρά μια εναλλακτική λύση για το αστικό καθεστώς όταν στριμώχνονται τα πράγματα.
Κατά δήλωσή τους, για την συγκεκριμένη συγκέντρωση έχουν έρθει σε συνεννόηση με την αστυνομία – καθόλου παράλογο για τακτικούς συνεργάτες της. Αναρωτιόμαστε, όμως, αν ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει γνώση αυτής της συνεννόησης κι έχει παραδώσει de facto τη διαχείριση της πόλης στις αστυνομικές δυνάμεις ή αν απλώς δηλώνει ανεύθυνος. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της δημοτικής αρχής και χωρίς να εκπλησσόμαστε, μια τέτοια εξέλιξη είναι θλιβερή.
Κι αυτό γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που πρώτα έγιναν πρόσφυγες κι αργότερα αντάρτες, θα γυρίζουν στους τάφους τους αν οι νέοι Χίτες πανηγυρίσουν στα ίδια χώματα που αυτοί έχυσαν τον ιδρώτα και το αίμα τους επί δεκαετίες.
Κι επίσης γιατί δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη μνήμη της προσφυγιάς οι απόγονοι αυτών που την προκάλεσαν με τους στρατιωτικοπολιτικούς χειρισμούς του 1920-22, ούτε αυτοί που αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες προγόνους μας σαν «τουρκόσπορους» β’ κατηγορίας για δεκαετίες.
Η Νέα Φιλαδέλφεια στην δύσκολη μετεμφυλιακή πραγματικότητα αφενός τροφοδότησε τις εξορίες κι αφετέρου αρνήθηκε την βίαιη επιβολή της δεξιάς κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας με όποια μέσα είχε τότε διαθέσιμα.
Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, τα φασιστικά τσιράκια του καθεστώτος ψαρεύουν σε θολά νερά. Χαρακτηρίζουν υπεύθυνους για την κρίση τους μετανάστες που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων που η δύση προκάλεσε, αυτούς που επί 20 χρόνια ήταν τα θύματα της εκμετάλλευσης των Ελλήνων αφεντικών τους, αυτούς που η ίδια η αστική νομιμότητα στα πλαίσια της ΕΕ εγκλωβίζει στον ελλαδικό χώρο χάρη στον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ». Επιδιώκουν να απενοχοποιήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της κρίσης και να εγκλωβίσουν τα πιεσμένα λαϊκά στρώματα στον φασισμό και τον εθνικισμό. Θέλουν να καταπνίξουν κάθε δυνατότητα ταξικής οργάνωσης που θα μπορούσε να δώσει διέξοδο στους εργαζόμενους. Με τις εκλογές φάνηκε ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας τσίμπησε το δόλωμα: με αιχμή το μεταναστευτικό, η Χρυσή Αυγή πέτυχε να τσιμπήσει 1.617 ψήφους στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Θα τους αφήσουμε να κάνουν παιχνίδι; Εμείς λέμε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα πράγματα είναι σοβαρά.
Καλούμε κάθε Φιλαδελφειώτη και κάθε Φιλαδελφειώτισσα, κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια, να αρνηθεί τον σφετερισμό της ιστορίας και της μνήμης από τους φασίστες, να ενεργοποιηθεί αποφασιστικά για να τους πούμε πως εδώ αυτά δεν περνάνε.

Όλοι το Σάββατο 26/5 στις 4 το μεσημέρι στο Μνημείο Μικρασιατών
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

εγγόνια προσφύγων, αντιφασίστες-αντιφασίστριες