Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Έτοιμο το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο της Στρούγκας!


Σχεδόν ένα χρόνο ύστερα από τότε που "για όλους τους λόγους του κόσμου" καταλάβαμε το εγκαταλειμμένο δημοτικό κτίριο "Στρούγκα" στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιτέλους πλησιάζουν οι μέρες που αυτό θα αποδοθεί χωρίς τη διαμεσολάβηση των αρχών, και πάλι στους ιδιοκτήτες του: τους κάτοικους της γειτονιάς μας.

Ίσως ο χρόνος που μεσολάβησε να ήταν πολύς, όμως χρειάστηκαν 11 μήνες βαριών οικοδομικών εργασιών από παιδιά της γειτονιάς, για να γίνει ασφαλές και αξιοποιήσιμο ένα προσφυγικό κτίριο - ζωντανή ιστορία της περιοχής μας, που οι παλαιότεροι το θυμούνται με νοσταλγία και οι νεότεροι το θυμούνται παρατημένο στην τύχη του.

Το κτίριο όμως από μόνο του, δεν αρκεί... Ας βρεθούμε εκεί και ας του δώσουμε ζωή με τις σκέψεις μας, τη δημιουργικότητα, τα ταλέντα, τα ενδιαφέροντά μας. Είναι πλέον η Στρούγκα ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος χωρίς αποκλεισμούς και οικονομικά συμφέροντα, που φιλοδοξεί να γίνει χώρος κοινωνικού, πολιτικού, πολιτιστικού προβληματισμού αλλά και ανθρώπινης συνάντησης, ψυχαγωγίας...

Το αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο της Στρούγκας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από αυτή την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, και στο εξής κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από 7-11μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου