Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

Η πορεία της γειτονιάς σας...


Είχε πάνω από 300 άτομα, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Φιλαδέλφειας. Γράφτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν φυλλάδια, υπήρξε απεύθυνση στους περαστικούς και σε θαμώνες των καφέ της Λ. Δεκελείας, και διάφορα ...φιλοδωρήματα στην κλούβα και στους κλούβιους που ειχαν κόψει το δρόμο προς το ΑΤ φιλαδέλφειας, και που δε δίστασαν να ρίξουν τις χημείες τους σε άλλη μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ακολούθησε και συνέλευση 100 ατόμων στο κατειλημμένο πνευματικό κέντρο όπου έγινε πλούσια κουβέντα για πολλά ζητήματα και κυρίως για το πώς συνεχίζουμε. Η συζήτηση που άνοιξε σήμερα θα ολοκληρωθεί αύριο όπου στη συνέλευση θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις. Να είμαστε όλοι/ες εκεί...

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να κρύψουμε τα πρόσωπά μας. Οι γείτονες μας ξέρουν και πολλοί μας στηρίζουν. Προτιμούμε να μη μας μάθει και το ρουφιάνικο λεφούσι που έχει ξεχυθεί τις τελευταίες μέρες σε όλη την ελλάδα.

Στη λάρισα διώκονται άνθρωποι με τις διατάξεις του ...τρομονόμου! Σε όλη τη χώρα νέα παιδιά, τα παιδιά σας, συλλαμβάνονται στη μέση του δρόμου επειδή απλά βαδίζουν διεκδικώντας αυτά που θα πρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, και τους φορτώνεται ο μισός ποινικός κώδικας. Αν τώρα δεν ενδιαφερθούμε όλοι για τη βία, την ασυδοσία και τα εγκλήματα των μπάτσων, των δικαστών και των ρουφιάνων τους, σύντομα θα ξεμπερδέψουν με αριστερούς, ατίθασους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, αναρχικούς, τσιγγάνους, πακιστάνους, μητροπολιτάνους και χτυπήσουν και τη δική σου πόρτα!

Ενημέρωση για τις συλλήψεις

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ (από 06/12/08 μέχρι 21/12/08)

Συλλήψεις: 246 – Προφυλακίσεις: 66

ΑΘΗΝΑ:
50 μετανάστες που συνελήφθησαν το πρώτο τριήμερο της εξέγερσης σίγουρα καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή σε δίκες δίχως διερμηνείς, γεγονός που απαγορεύει την ανανέωση των αδειών παραμονής τους(κάθε μέρα κατά τα άλλα γίνονται συλλήψεις, υπάρχει θολή εικόνα ακόμα).

Επίσης, στις 7/12 έγιναν 7 συλλήψεις για πλημμελήματα [ο ανήλικος θα δικαστεί στις 29/01 και οι 6 ενήλικες στις 26/06]
στις 9/12 έγιναν 2 συλλήψεις και ορίστηκε τακτική δικάσιμος
στις 11/12 προφυλακίστηκαν 5 άτομα [3 έλληνες και 2 μετανάστες]
στις 15/12 προφυλακίστηκαν άλλα 4 άτομα.
Στις 18/12 συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα (σύμφωνα με συντρόφους)
Στις 23/12 προφυλακίστηκε ένας από τους τελευταίους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 21 Συλλήψεις
(3 ανήλικοι θα πάνε 13 Φεβρουαρίου 2009 για δικαστήριο – οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι αλλοδαποί, περάσαν ήδη αυτόφωρο, καταδικάστηκαν και κανείς μάλλον δεν είναι προφυλακισμένος, μάλλον ο αριθμός είναι μεγαλύτερος).

ΚΟΖΑΝΗ: 34 Συλλήψεις
(οι 3 προφυλακισμένοι:– φυλακές στα Γρεβενά – υπάρχει και σοβαρά τραυματίας συλληφθέντας από έγκαυμα στη μύτη από δακρυγόνο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα ).

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 7 Συλλήψεις
(σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΛΑΡΙΣΑ: 25 Συλλήψεις με τρομονόμο
(οι 17 μαθητές – 4 ενήλικες προφυλακισμένοι – Κορυδαλλός – σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΠΑΤΡΑ: 21 Συλλήψεις
(οι 9 ανήλικοι, μάλλον κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΧΑΝΙΑ: 6 Συλλήψεις
(μάλλον κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22 Συλλήψεις [11 γονείς για παραμέληση ανηλίκου, 7 ανήλικοι (με τους 4 να είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν τον επίτροπο ανηλίκων μια φορά το μήνα), και 4 ενήλικες εκ των οποίων οι 2 με κακουργήματα έχουν περιοριστικούς όρους (1500 ευρώ εγγύηση ο καθένας που με τα παράβολα φτάνει περίπου τα 2200 και υποχρεωτική παρουσία στην αστυνομία δύο φορές το μήνα) – σύμφωνα με συντρόφους).

ΒΟΛΟΣ: 6 Συλλήψεις (οι 5 ανήλικοι και θα δικαστούν στις 26 Φεβρουαρίου – ο ενήλικος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1,000 ευρώ – σύμφωνα με τα media).

ΡΕΘΥΜΝΟ: 1 Σύλληψη (στις 15/12, συνελήφθη ο ανήλικος και ο πατέρας του μηνύθηκε για παραμέληση ανηλίκου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΚΑΒΑΛΑ: 2 Συλλήψεις (μία στις 8/12 και μία στις 10/12 – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 1 Σύλληψη ανηλίκου (του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,500 ευρώ για φθορές – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 6 Συλλήψεις (5 ανήλικοι που αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους και θα δικαστούν στις 19 Μαρτίου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους και media).

ΡΟΔΟΣ: 18 Συλλήψεις [οι 7 έγιναν στις 08/12 (ελεύθεροι με ορισμό δικασίμου και εγγυήσεις), οι 10 στις 09/12 (δύο ανήλικοι, τρεις μαθητές, τρεις φοιτητές και δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ και 1 φορά το μήνα τμήμα οι ενήλικοι, μια φορά το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων οι μικροί ) και την Πέμπτη 10/12 πιάστηκε ένας 17χρονος για τη μολότωφ στο δικαστικό μέγαρο, που κρατήθηκε μέχρι χτες (Τετάρτη 17/10) οπότε απολογήθηκε και αφέθηκε (η σύλληψη έγινε με βάση βίντεο από κινητό μάρτυρα). Μηνύσεις και από το δήμο Ροδίων, κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου και εναντίον των γονιών των ανηλίκων – σύμφωνα με τα media].

Δεν έγιναν συλλήψεις στις εξής πόλεις όπου έλαβαν χώρα συγκρούσεις, πορείες ή απλές διαμαρτυρίες:

Σέρρες, Χαλκίδα, Γιάννενα, Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη [σύμφωνα με συντρόφους από τις πόλεις αυτές].

Δράμα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φλώρινα, Χίος, Μυτιλήνη, Κόρινθος, Κεφαλονιά, Λαμία, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νάουσα, Σύρος, Άμφισσα, Σάμος, Κέρκυρα, Άρτα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεσολόγγι, Πύργος, Ηγουμενίτσα. [σύμφωνα με τα (τοπικά) media και το indymedia].
Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, για αυτό και δεν αναφέρονται.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

2 σχόλια:

  1. Μπράβο, ζώα.
    Συνεχίστε τη μαλακία σας.
    Όταν σας γαμήσουμε όμως μη ζητάτε τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ. Ο ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή