Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ένα πλοίο για τη Γάζα.


Ένα χρόνο μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ο αποκλεισμός των ελεύθερων-πολιορκημένων κατοίκων της συνεχίζεται και εντείνεται. Η «Διεθνής Κοινότητα» εθελοτυφλεί μπροστά στη σιωνιστική θηριωδία, τροφοδοτώντας την αδιαλλαξία του κατακτητή.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οφείλουμε όλοι να ενδυναμώσουμε άμεσα το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στο δυνάστη του. Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να ανεβάσουμε ξανά ψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας την έμπρακτη στήριξη στον παλαιστινιακό αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διεθνείς αποστολές με ελληνική συμμετοχή, με πρωταρχικό στόχο να άρουν τον μιντιακό αποκλεισμό της παλαιστινιακής γενοκτονίας και να εγείρουν διεθνώς το ζήτημα της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται πανευρωπαϊκά και διεθνώς κινήσεις και πρωτοβουλίες αποκλεισμού του Ισραήλ και των υποστηρικτών της ναζιστικής πολιτικής του από κάθε είδους εκδηλώσεις και συνεργασίες (οικονομικές, πολιτικές, πολιτιστικές, ακαδημαϊκές, αθλητικές), όπως η BDS (Μπουκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις), και η διακήρυξη του Καίρου, που εμπνέονται από τον διεθνή αγώνα ενάντια στο Απαρτχάιντ. Στην προσπάθεια αξιοποίησης του δυτικού «νομικού πολιτισμού» ενάντια στην συστηματική κατάφωρη παραβίασή του από την «καλύτερη δημοκρατία» της Μέσης Ανατολής, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου (πριν λίγες βδομάδες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την πρώην ΥΠΕΞ. του Ισραήλ Τζίμπι Λίβνι στην Γηραιά Αλβιόνα).

Ένα χρόνο μετά την σιωνιστική εισβολή, πραγματοποιήθηκαν δυο από τις μαζικότερες διεθνείς αποστολές (Viva Palestina, Gaza Freedom March) που απασχόλησαν για μέρες τα διεθνή και αραβικά δίκτυα ενημέρωσης.

Ως ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Gaza Freedom March, καλέσαμε μαζί με άλλους συντρόφους και συναγωνιστές σε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) Πέμπτη 21/1/10 για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για περαιτέρω δράσεις και ενέργειες σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και να βάλουμε τις βάσεις για τη καμπάνια «Ένα πλοίο για τη Γάζα», συμμετέχοντας ως ελληνικό κίνημα στην αποστολή στολίσκου πλοίων από διάφορες χώρες, που θα επιχειρήσουν την Ανοιξη να άρουν δια θαλάσσης τον αποκλεισμό της Γάζας.

Το εγχείρημα αυτό απαιτεί αρκετή δουλειά και μαζική συμμετοχή για να αντιμετωπιστούν πολυάριθμες δυσκολίες, που ήδη προδιαγράφονται στον ορίζοντα από την εκβιαστική και τρομοκρατική πολιτική του Ισραήλ εις βάρος τρίτων χωρών, που παραδοσιακά στέκονταν στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

· Να δυναμώσουμε τη διεθνή πίεση, προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

· Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τις ελληνικές κυβερνήσεις που συναινούν στο έγκλημα.

· Ολόπλευρη στήριξη στον αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης!

Αλληλέγγυοι και Αλληλέγγυες στον αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη