Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Eπίθεση της δημοτικής αρχής στην κατάληψη Γαρδένια (info cafe) - Ζωγράφου!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ INFO-CAFE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ.

Το info cafe στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, δέχτηκε επίθεση σήμερα στις 5:00 τα ξήμερωματα από δημότικούς υπάλληλους του δημάρχου Καζάκου.

Αφαίρεσαν όλα τα έπιπλα και τις συσκευές, έκοψαν το ρεύμα και το νερό, ώστε ο χώρος να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κάτοικους της γειτονιάς που είχαν αγκαλιάσει με την παρουσία τους αυτόν τον αυτοοργανωμένο χώρο από το Δεκέμβρη και μετά.

Ο φορομπήχτης δήμαρχος Καζάκος είναι γνωστός για τις "οικολογικές ευαισθησίες" του όπως και για το ενδιαφέρον του για τους ελεύθερους χώρους, απο το καλοκαίρι του 2008, όταν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων η απόφασή του να κόψει δέντρα στη βίλλα ζωγράφου για να φτιάξει ένα ακόμα εμπορικό κέντρο στην πιο πυκνοδομημένη γειτονιά της ευρώπης!! Σχετικό ρεπορτάζ εδώ.

Τί ακριβώς είναι ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Γαρδένια;
(από το blog http://gardeniazografou.wordpress.com/)

Τι είναι ο Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρου Πολιτισμού «Γαρδένια»;

Κάποτε υπήρχαν οι γειτονιές. Οι κάτοικοι έπαιζαν, συναντιόταν, διασκέδαζαν,γλένταγαν, αγαπιόνταν. Ήρθαν οι καφετέριες, τα κλαμπ, η τηλεόραση. Σήμεραέχουμε κρίση και ακρίβεια και κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στα σπίτια μας.Όλα μοιάζουν να οδηγούν σε αδιέξοδο. Για μας όμως αδιέξοδος είναι ο δρόμος τουατομισμού που οδηγεί στην μεγαλύτερη μοναξιά. Εμείς λέμε πως όλα πρέπει να γίνουν αλλιώς, να γίνουν ξανά συλλογικά. Δεν αναπολούμε τους παλιούς κόσμους. Φτιάχνουμε ένα νέο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, στις ανάγκες όλων των κατοίκων του Ζωγράφου. Έναχώρο ελεύθερο για κάθε πολιτική άποψη και πολιτιστική έκφραση. Ένα χώρο όπου θα βρίσκονται και θα δημιουργούν εργαζόμενοι και άνεργοι, μετανάστες, γονείς,μαθητές και φοιτητές. Πιστεύουμε πως δεν χρειαζόμαστε άλλη μια καφετέρια. Θέλουμε ένα μέρος όπου ο καθένας να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του. Χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε για αυτό. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν τέτοιο Χώρο Πολιτισμού. Γλέντια, πάρτι, παιχνίδια για μικρούς, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις, θεατρικό παιχνίδι δίνουν ζωή στο εγκαταλελειμμένο πρώην Ίνφο Καφέ. Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος έχει άλλη άποψη. Και αυτό επειδή το μόνο που μπορεί να ονειρευτεί είναι ένα «ωραίο Ζαχαροπλαστείο» που θα εκμεταλλεύεται κάποιος ιδιώτης. Ίσως το ξανακάνει εκλογικό του κέντρο. Όμως, και ας μην το ξεχνάμε αυτό, στον κόσμο που ζει ο δήμαρχος δεν γίνεται τίποτα χωρίς αντάλλαγμα. Ο τελευταίος ενοικια στής άφησε πίσω του τόσα απλήρωτα νοίκια. Ποιος εγγυάται ότι ο επόμενος που θέλει να φέρει ο δήμαρχος δεν θα αφήσει και αυτός χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον δήμο μας.

Γιατί αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος

Δεν θέλουμε αυτός ο χώρος να είναι στα χέρια ιδιώτη. Αλλά και στα χέρια του δήμου θα γίνει ένα ακόμη αποστειρωμένο «Πνευματικό Κέντρο», μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων. Παλεύουμε ο Χώρος αυτός να ανήκει στους κατοίκους. Και ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί αυτό είναι να τον διαχειρίζονται οι ίδιοι οι κάτοικοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ο χώρος να είναι ανοικτός. Ανοικτός σε όλους τους συλλόγους, τους φορείς, τις ομάδες, σε όλους όσους παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν την υλοποίηση κάθε ιδέας. Μόνο ένας τέτοιος χώρος μπορεί να δώσει ζωή στην πόλη, να μας αλλάξει, εμάς και την καθημερινότητά μας. Να αλλάξει, έστω και λίγο, τον κόσμο γύρω μας.

Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος Πολιτισμού στη πλ. Γαρδένια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ "ΓΑΡΔΕΝΙΑ"

ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΝΑΝ, ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΟΥΣ!