Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ποτέ δε θα πεθάνουμε κουφάλες νεκροθάφτες!Απόπειρα μαζικής δολοφονίας:

«Άγνωστος» έριξε προχθές τη νύχτα χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, που ευτυχώς εξοστρακίστηκε στα διπλά τζάμια του κτιρίου και έσκασε στον πεζόδρομο προκαλώντας ζημιές στις τζαμαρίες της απέναντι πολυκατοικίας και μιας καφετέριας.

Εκείνη την ώρα, 10.05 το βράδυ, στο ισόγειο του Στεκιού βρίσκονταν δεκάδες άτομα, καθώς γινόταν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τους εξοπλισμούς από τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Αν η χειροβομβίδα περνούσε μες στο χώρο, είναι σίγουρο πως θα υπήρχαν πολλά θύματα.

H χοιροβομβίδα ήταν τελικά ρώσικης κατασκευής (σπάνια περίπτωση), όσο για τις πινακίδες του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγε ο δράστης, δεν είναι καταχωρημένες!Στη χθεσινή συνέλευση από την οποία πέρασαν αρκετές εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες, αποφασίστηκαν οι εξής κινήσεις:

* ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ανάλογα με τον κόσμο απόψε 26/2, 6.00 το απόγευμα, από Πλατεία Εξαρχείων.

* ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ την Τρίτη 3/3 στο Εφετείο για τη δίκη του φασίστα Περίανδρου (γίνεται στον 6ο όροφο του Εφετείου στην Αλεξάνδρας).

* ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ το απόγευμα της Τρίτης 3/3, 8,00 μ.μ., στο Γκίνη.

* ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την άλλη Πέμπτη 5/3, στις 6.00 μ.μ., από τα Προπύλαια